Pengat Mi Sanggul ni arwah mak penah buat dulu dulu. Selain wat pengat wat urap pun boleh..urap manis...nyum nyum nyum..bila bila nak wat urap pulak la..
Bahan pengat ni memang ringkas dan senangje
Meh cek resepi
4 keping mi sanggul/siput ( rendam bagi lembut)
5 cawan air
1 kotak santan m&s 200ml
2/3 cwn gula
1/3 cwn gula merah
2 helai daun pandan
Secubit garam
5 cawan air
1 kotak santan m&s 200ml
2/3 cwn gula
1/3 cwn gula merah
2 helai daun pandan
Secubit garam
Satukan mi siput, air, gula, gula merah, daun pandan dan garam ..rebus hingga mi lembut..
Masukan santan..kecilkan api.. kacau perlahan hingga santan masak..
Masukan santan..kecilkan api.. kacau perlahan hingga santan masak..
Siap..senanje
Rasa pengat ni sikit macam cendol..next time nak try buat agar agar mi sanggul pulak la..
No comments:
Post a Comment