Thursday, 19 June 2014

Pengat mi sanggul

Pengat Mi Sanggul ni arwah mak penah buat dulu dulu. Selain wat pengat wat urap pun boleh..urap manis...nyum nyum nyum..bila bila nak wat urap pulak la..

image


Bahan pengat ni memang ringkas dan senangje
Meh cek resepi
4 keping mi sanggul/siput ( rendam bagi lembut)
5 cawan air
1 kotak santan m&s 200ml
2/3 cwn gula
1/3 cwn gula merah
2 helai daun pandan
Secubit garam
Satukan mi siput, air, gula, gula merah, daun pandan dan garam ..rebus hingga mi lembut..
Masukan santan..kecilkan api.. kacau perlahan hingga santan masak..
Siap..senanje
Rasa pengat ni sikit macam cendol..next time nak try buat agar agar mi sanggul pulak la..

No comments:

Post a Comment

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu buat semua ibu2 walau dimana saja berada. Nikmati indahnya hari2 sebagai ibu. Hari ibu, semua orang boleh bergembira. Wala...