Sunday, 29 March 2015

Friday, 20 March 2015

IKAN SIAKAP KUKUS LIMAU SENANGJE

Salam Jumaat.
Lama betul tak tulis pasal resepi. Tetiba hari ni terasa nak share pulak pasal resepi. Resepi pilihan kali ni Siakap Stim Limau. Resepi ni memang sempoi, mudah dan senangje. Main campak2 je dah kompem sedap. Janji!....^_^

Sambil tu layan dulu gambar siakap stim limau yang kali keberapa punya ntah..time ni bahan tak cukup dan main campak jer apa yang ada dalam esbok!...lalalala...ni pun sedap tak hingat punya nalaa.


Ok. Jom cek bahan2 dan cara2 yang senangje tu.

SIAKAP KUKUS LIMAU
bahan2
1 ekor ikan siakap siap siang cuci bersih
1 labu bawang merah/besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
2 batang serai
5 biji cili padi
1 biji limau nipis ambil jusnye
1sdm sos tiram
Sepokok daun ketumbar
Setengah batang carrot
Semangkuk bunga kobis
Setengah biji Lada bengala
Garam gula secukup rasa

Cara2
1. Letakan kuali sedang2 muat seekor ikan siakap diatas dapur. Masukkan ikan yang dah dicuci bersih.
2. Potong dadu bawang merah, Bawang putih dan halia taburkan atas ikan.
3. Hiris nipis serai dan tabur juga ke atas ikan dlm kuali.
4. Hiris cili ketepikan.
5. Potong carrot, bunga kubis dan lada bengala ikut bentuk disukai dan ketepikan.
6. Curah air kedalam kuali sehingga hampir tengelam ikan. Hidupkan api dapur tahap sederhana. Tutup kuali. Biar air mendidih dan biar ikan hampir masak.
7. Agak ikan hampir masak, kecilkan api. Masukan garam gula sos tiram, jus limau, sayuran dan daun ketumbar. Gaul mesra perlahan (gaul pada kuah dia jer. Jangan pi godak ikan dia skali..jadi bubur ikan pulak karang!!). Rasakan kesedapannye dah kena dgn tekak ke belum.^_^. Kalau dah, dah bulih padam api. Dan hidang dalam pingan cekung bujur.

Dah siap. Siakap Stim Limau ni memag kompom sedap! Makan panas2 dengan nasi panas. Jangan lupa dadarkan telur. Kalau telebih rajin boleh goreng kankung belacan sekali...nak lagi sedap wat sambal belacan skali...kikikiki...terbaik betul. ^_^

sedap! Kompom ^_^



Orait selamat mencuba! ^_^

Monday, 16 March 2015

Peluang mendaftar sebagai ahli dengan percuma!! Jangan lepaskan peluang!

Salam Sejahtera.

Tawaran hebat bulan Mac daripada Shaklee untuk Para pecinta ESP.  Korang pasti teruja yang amat. Lagi-lagi April depan GST akan memulakan aksi. ^_^

Promosi beli 6 PERCUMA 1..memang bagi can sangat2 untuk masing-masing buat stok. Seronok sangat ni. yehaaa!!!

Yang paling awesome sekali, ESP beli 6 PERCUMA 1. Ini ialah peluang untuk menjadi ahli secara percuma. Dengan membeli 6 canister pelanggan boleh register jadi ahli..dah la tu dapat percuma 1...ujung bulan dapat bonus cashback pulak...aduh aduh aduh...peluang peluang peluang ni adik kakak...

ESP beli 6 percuma 1 tong  ^_^

Apa kegunaan ESP ni??? macam-macam boleh..ESP adalah protein. Protein adalah nutrisi paling penting dalam sistem tubuh kita. semua peringkat umur perlukan protein.

KENAPA paling penting?? sebab protein ni adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ 

Jom Klik Vimeo kat bawah ni nak tahu apa antara kelebihan ESP...^_^

#SHAKLEE EFFECT.. ESP antara yang terkandung dalam set menyusu.


Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.


p/s : tak rugi daftar ahli. serius ni, ^_^... huhuhu dan lagi kan.


Thursday, 12 March 2015

Vivix Membantu Pesakit Buah Pinggang

Salam Ceria.

cerita VIVIX lagi! ^_^

Malam tadi saya dapat mesej daripada kawan. Seorang adik yang sangat perihatin dengan kesihatan kakaknya. Dalam mesej tersebut si adik melahirkan rasa bimbang dan sedihnya dengan keadaan si kakak. (hebat bonding antara adik beradik ni... totally jeles)

Si adik mengadu kakaknye mengalami sakit buah pinggang. Kaki membengkak dan kencing tidak lawas. Kesian dan sedih pulak membaca mesej tersebut. Si adik mendakwa kakaknye pernah mengambil ubat untuk penyakit hati yang ber'dosaged' tinggi. Akibatnye buah pinggang terjejas.

Saya tak ada lain lah, kalau dah sakit tu tentulah perkara pertama yang saya sajeskan pergi lah berjumpa doktor dan periksa betul-betul kesahihannye. kita serahkan pada yang pakar.

Tapi, since saya pengguna tegar brand shaklee yang memang hebat dengan vitamin semulajadi ni. idok ler teman membior kan dia terkontang kanting begitu.  First saya sajeskan pengambilan vivix terlebih dahulu. Vivix ni bersifat antioksidaan. Ia membaiki tisu dari perigkat DNA lagi.



Testimoni penyakit buah pinggang pun dah ramai yang mendapat manfaat dari  tonik ajaib VIVIX ni.
Nak testimoni dari luar negara boleh klik link ini http://annschenkel.com/radiation-exposure-and-resveratrol/...testimoni dalam negara pun ramai. Antaranya dalam blog beutyfatimah ni http://beautyfatimah.com/2014/09/04/sakit-buah-pinggang-vs-vivix-shaklee/.






Semoga perkongsian yang sedikit ini dapat membantu adik dan kakak ni.

P/s: Kalau kita rasa sakit atau mengesyaki diri kita sakit. terutamanya sakit yang kronik.. seeloknye dapatkan nasihat doktor dan pakar perubatan terlebih dahulu.. Sesudah pasti sakitnye barulah kita cari alternatif yang bersesuaian. Alternatif pilihanpun janganlan main tangkap muat..asal ada orang sebut bagus terus cuba...siasat dulu sumber-sumber dan kesan sampingan yang bakal kita tanggung. Kalau anda jumpa blog ni sewaktu search..saya nak bagitahu  Shaklee inshaAllah dapat membantu anda... shaklee ni mengeluarkan supplimen dari sumber semulajadi. Sekian. ^_^


#saya pengguna vitamin shaklee
#sidPro 1151694
0176622402
#FB : amisah.ahmadeskandar







Wednesday, 11 March 2015

Vivix Membantu Menangani Ketagihan. Betul Ke Betul.

Cecair pekat ungu merah yang cantik jelita ni memang menawan hati. Rasa dia memang sedap. Sekali cuba nak lagi! hahaha ^_^.

Last time balik kampung saya try rasa vivix yang kami adik beradik belikan untuk abah. Emmm memang sedap manis-manis kelat yang memang sungguh sedap. 4 hari berturut-turut saya makan vivix tu, ambil 1 sudu teh setiap kali makan. Kesan pertama yang saya rasa, jerawat pasir halus-halus hilang. Ok ini memang menarik!!!!!!

Pssst.. Vivix ni pun sangat sesuai untuk perokok tegar yang dah teringin sangat nak berpisah dengan kekasih tercinta tuh. Cer klick vimeo en hebat ni. dapatkan rahsia beliau dengan pantas. go go gadget go.. ^_^


Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Hebatkan encik ni dah merasai penangan Vivix shaklee. ^_^


Apa kehebatan VIVIX Shaklee ni yang sebenarnya;

Tubuh badan kita ini, mengalami 4 mekanisma penuaan pada tahap sellular iaitu Kerosakan DNA, Pengawalan Genetik, Pengeluaran Tenaga yang kian menurun oleh sel-sel dan Penimbunan Protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakkan sel. 

Dengan Pengambilan VIVIX, 4 mekanisma penuaan tahap sellular tu dapat di atasi kerana vivix melindungi dan membaiki sellular DNA, memberi impak positif kepada pengawalan genetik, menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria dan Melambatkan pembentukan protin AGE (advanced Glycation End products).

Malah vivix juga membantu memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.

Hebatkan !

Awak2 nak merasai kehebatan vitamin shaklee jugak? ^_^

#sidPro
#1151694
0176622402 wasap/wechat/sms
#FB  >amisah.ahmadeskandar

Friday, 6 March 2015

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) SANGAT MENGUJAKAN!

"ESP ni memang best!"
"Minum ESP pagi-pagi perut lega dan cergas je nak buat kerja!"
"Seronok sangat consume ESP ni..baru seminggu nampak kulit jadi bersih dan lembut. Moist!"

Ayat-ayat cinta atas ni mesti membuatkan sesiapa yang dah consume ESP tersenyum setuju bila baca kan. Ker ada yang tak setuju? Kalau saya memang setuju sangat-sangat. Kalau ada terbaca testimoni yang berdesup2 kat wasap dan pesbuk tu macam nak jawap iyakan jer..kikiki..

Pada yang belum pernah cuba ESP shaklee yang awesome ni, ini lah masanye. bulan March ni ada promosi beli 6 tong percuma 1 tong. Memang berbaloi sangat-sangat. Bulih buat stock sampai next promo la senang cerita. Baru pembeli bijak namanye. 

Eh kalau beli 6 tong percuma 1 tong ni, bulih dapat keahlian percuma tau. Haaa pada sesiapa yang sangat-sangat berkira tentang pengeluaran duit korang, inilah masa yang paling terbaik nak melabur. Eh babe boleh start miaga pas ni. fuhhh hebatkan!! memulakan business tanpa modal. Dengan asbab membeli terus dapat start satu perniagaan. Kan Awesome tuh!! 

Apa kehebatan ESP ni?  ESP ni memang banyak kehebatannnn..tapi salah satunye cer klick kt vimeo tu. Jelitawan tu dah mendapat faedah dari kehebatan ESP ni.





Pada yang belum pernah cuba dan masih ragu-ragu nak mencuba  ESP shaklee..ini lah masanye.

ESP shaklee ni diperbuat daripada soya non-GMO.. apalah pulak soya non GMO ni??? Non-GMO ni maksudnya soya yang TIDAK diubah DnA genetiknya dan  ia ditanam dan diproses secara semulajadi.

Begitulah kisah ESP shaklee untuk perkongsian kali ini.

yang nak membeli ESP dan jadi ahli secara percuma meh roger I..^_><

#Amisah 017-6622402
#sIDpro 1151694
#FB. amisah.ahmad eskandar

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...