Sunday, 29 January 2017

Cara atasi masalah umur dengan Shaklee Collagen Powder

Antara perkara yang wajib ditanya bila kita berjumpa dengan orang baru mesti umur berapa ni.. kakak ke adik?  Huhuhu

Ada orang tak kisah pun pasal soalan ni. Ada pulak rasa nak smack down je orang yang soal. Ada yang senyum je bila ditanya. Ada yang jawap saya 17 tahun! Sejak dari 23 tahun lepas. :*

:*

Yang sensitif berkenaan umur tu, memang sesuai sangat makan kolagen.

Kalau nak lagi best ambil shaklee collagen powder( SCP). Mudah diserap kerana terpaling halus. Ketulenan dijamin. Kesan kulit lembut dan moist seawal pengambilan 3 shacket dalam 3 hari.

AWAS!

Pengambilan KONSISTEN berterusan selama 8 minggu mungkin menyebabkan anda GORGEOUS.

Nescaya sesiapa yang dah mencuba tu akan syok sendiri asiklah nak usap2 kulit sendiri. :*

Scp ni terhasil dari sisik ikan merah laut dalam. Dicampur 7 bahan utama. Ekstrak biji benih camellia japonica, ekstrak pfaffia, kolagen ikan,  ekstrak kerang kerangan, lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

7 bahan tu berikan anda hasil ini-
- ketegangan keanjalan dan kelembutan kulit
- liang pori mengecil, kedutan dan garis halus fade away
- kulit lebih putih dan licin
- kuku kuat, rambut tebal bersinar
- menegang dan menganjalkan aset

Haaa begetar rusuk baca kan. Kikiki. Memang best hasil dia. Sesuai sangat untuk sesiapa yang obses cantik 24jam.

Lepas ni boleh yakin jawap umur sekian2 angka. Lagi banyak umur lagi bangga. Kulit cantik bersih dan muda. Kompom terpegun plak tadi yang betanya umur berapa. :*

017.662.2402
#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect
#landmarkatudy
#ninjas15

Saturday, 28 January 2017

Vivix special januari ini ke penghujung

Promosi akan tamat 31 Jan 2017 ya.

Beli Vivix 6
→ PERCUMA 1 VIVIX
→ CASHBACK RM250
→ PERCUMA KEAHLIAN (bernilai rm68.90)
→ PERCUMA KOS PENGHANTARAN
→ Purchase-With-Purchase Multi-Stack Dispenser
→ Purchase-With-Purchase Carotomax Buy1 Free1

Beli Vivix 2
♡ Kurang 5%
♡ Percuma keahlian (bernilai rm68.90)
♡ Percuma kos penghantaran
♡ Bonus Cashback 2-angka
♡ PWP sda

Sunday, 22 January 2017

Atasi Masalah Rambut Gugur Hanya Dalam Masa Sebulan Setengah Sahaja Rambut Sihat Bersinar

Sepanjang tahun lepas risau dan susah hati sangat. Sebabnya setiap kali sikat rambut je segengam rambut sangkut kat sikat.

Kat lantai jangan cerita la. Rambut sajaa. Dah macam orang kena lukemia. Besepah2 rambut.

Lubang air kat bilik air tu sumbat dik rambut je. Banyak kali husband terpaksa jadi plumber. Membebel-bebel dia. "Apa ni mama, banyaknya rambut mama ni gugur".

Sapu-sapu lantai rumah pun rambut saje yang penuh tekumpul.

Mujur juga pakai tudung and shawl 'mahal' cantik2. Tak la malu sangat bila time keluar. Dalam hati bersyukur sangat. Sebab dapat atasi masalah rambut gugur tu buat sementara. Orang bukan nampak. Kannn

Tapi bila balik rumah sedih and risau datang balik. Hubby pun bising. Sana rambut sini rambut. Teruknya. Kulit kepala pun dah nampak. Dah tak dapat nak lindung lagi dengan rambut yang tinggal atas pala tu.

Risaunya hati.

Diam2 konsisten minum ESP dan vitamin C. Tapi belum ada hasil. Kemudian tambah dengan vivix.

Hari berlalu. Siang malam siang malam dah sebulan lebih konsisten vivix sehari sesudu. Sampai dah terlupa dengan masalah rambut gugur tu.

Minggu lepas member foward poster vivix dwi bahasa tu. Baca2 eh! prevent white hair and hair loss.

Eh! macam dah lama tak ada sapu rambut kat lantai.

Eh! hubby pun macam dah takde sebut2 pasal rambut besepah-sepah sana sini satu rumah.

Eh! eh! eh! ye la.. sikat pun bersih je, setakat sehelai dua rambut sangkut tu normal la.

Yahuuuuum.. haii gembiranya tak terkata..terus kepohci dengan hubby..perasan tak rambut dah tak ada kat lantai..perasan tak kat bilik air takde lagi rambut mama. Perasan tak! perasan tak!

Hubby pun ye kan dan sahkan. Senyum akak seharian. Puas. Akhirnya bebas masalah rambut gugur macam kena kimo tu.

Haa ..ada ke yang sekapal dengan masalah akak tu. Mesti ada kan. Tapi tak ambil peduli. Then merungut and sedih sorang2.

Haa jangan.Jangan biar diri korang stress berpanjangan.

Akak dah cuba dan dapat hasilnya. Konsisten ambil vivix satu botol selama sebulan setengah. Masalah rambut gugur setel.

Nah.. korang yang ada masalah sama. Jangan sedih2 vivix boleh atasi rambut gugur kronik.

Duit banyak tapi masalah pun banyak. Confirm tak Happy pun kan.

So berikhtiar la dengan vivix.

Kalau tak tahu mana nak dapatkan bleh roger akak. Akak tolong korang belikan. Tapi jangan lupa bankin dulu. Kihkihkih.

Sms @wasep 017.662.2402 ok.



Tuesday, 17 January 2017

cara atasi gula tinggi dalam darah, ikhtiar dengan vivix

Gula tersembunyi ni memang menyeramkan. Yang kita ni sedap je makan makan dan makan. 

pagi-pagi sarapan cekodok pisang. nak sedap cicah sambal kicap. almaklum orang  johor katanya. 
tengahari makan nasi lawan ikan siakap masam manis. fuuhhh sedap. Manis sos sebati dengan ikan. Sekali dengan nenas masam masam masin manis tu. huh tak sedar betambah nasi dua kali. 
pastu petang sikit dah sibuk nak minum petang. tekak ni terasa rasa nak makan keria antarabangsa lah. haa sudah..gigih la carik kat gerai gerai tepi jalan. tak jumpa. kita pun masuk FB up status tanya kat grup kawasan tempat tingal pulak. sesiapa tahu bla bla bla keria antarabangsa area u5? haa ramai la yang komen tunjuk kat sinun kat sinun. jumpapun. dah selamat minum petang hari tersebut dengan keria manis sira gula melaka.. antarabangsa sungguh rasanya,,hahaha. 

malam apa cer? makan ke tidak? harussss. tak lalu makan nasi, kita makan mi pulak. tak pun tomyam poktek. atau mungkin nak makan ringan-ringan aje..so order lah nan cheese. hihihi.

meriahnya hidup kau kak!

rasa-rasa berapa gula dah ambil dalam setiap makanan tu. tu belum cerita air apa minum. kalau air dah sah nampak gulanya berapa sudu nak bagi sedap manisss lemak2 secukup rasa dia. 

cukup masa..aduhai pening kepala tak hilang-hilang. haritu kena gigit nyamuk, gatal sangat, sedap betul garu. sampai melecet-lecet. Tapi ehh ni dah hari apa.. pasal luka ni tak baik baik. makin menais pulak. hati mesti dah cuak giler kan.  

haaa berapalah bacaan gula dalam darah tu.

erm..itulah kita ni rajin tak sedar diri kalau berkait bab makan. Selagi belum kena penyakit selagi tu la duk makan ikut suka. ada tu dah sah-sah ada diabetes pun masih tak dapat nak say no to sugar and makanan begula tu semua.

berhati-hatilah semua. hargai kesihatan kita ni. 

pada yang dah mengidap diabetes tu mari cuba ikhtiar dengan vivix. Vivix ni sangat membantu mengawal gula dalam darah. Ramai dah pesakit yang sembuh dan bebas diabetes lepas ambil vivix sebagai makanan tambahan selain meneruskan diet dan rawatan dengan doktor hospiyal.

jangan biar diri lama2 tanggung derita. ikhtiar la bersungguh2 dengan supplimen yang ada #landmarkstudy ni. 

salam sayang. jom sihat sama-sama,

Monday, 16 January 2017

Cara Mudah Atasi Masalah Gastrik Plus Kesihatan Yang Pelbagai.

Hidup kita ni memang penuh masalah. Masalah kecik ke masalah besar ke. Semua masalah.

Dan jangan lah over risau. Sebab setiap semua masalah tu mesti didatangkan dengan penyelesaiannye sekali. Allah maha baik. Cuma cepat atau lambat je kita nak jumpa dengan jalan penyelesaian tu. So jangan lupa berdoa setiap masa. Mohon petunjuk dari Nya.

Kat sini saya ada nak bagitahu sikit salah satu cara untuk pengidap gastrik. Ada satu produk yang korang boleh ambil dan gunapakai bila korang ada masalah pagi2 tak sempat sarapan dan sadisnya korang ada pulak gastrik.

Memang masalah sungguh kan. Nak nak pulak korang banyak kerja dan tetiba tebizi sangat ada mesyuarat. Menangis tak belagu.

So sebelum semua tu menghantui sepanjang hidup, ada baiknye korang amalkan minum ESP shaklee setiap pagi sebagai sarapan memulakan hari.

Esp ni memang best. Dia memberi rasa kenyang dan bekalkan tenaga bepanjangan.

So kalau korang ada gastrik dapatlah elakkan kena attack time bizi tu.

Eh semalam..saya ikuti seminar satu hari dari pagi sampai petang kat tech mahendra cyberjaya tu.

Punyalah kelamkabut pagi semalam..cuma sempat minum ESP bancuh dengan kolagen (kolagen tu saja bagi tambah sebab tengah berusaha nak baiki tulang and sendi). Dari pagi tu nak sampai tengahari kul 12.45 tu tak terasa pun lapar or nak kudap-kudap apa2. Tau2 dah tengahari nak lunch dah.

So korang yang bizi tu boleh minum ESP untuk kekalkan tenaga time bizi kat tepat keja.

Ni saya senaraikan sikit Kebaikan dan Kelebihan ESP untuk korang baca dan hayati. Theheheh. Tak rugi membaca. Janji.

Kebaikan and kelebihan mengamalkan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 

16. Bertindak sebagai antioksidan, 

17. Menguatkan sistem imun tubuh, 

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 

19. Memelihara kesihatan jantung 

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 

24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 

25. Mencegah osteoporosis

  26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

  28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

Bapak banyak fungsi, kelebihan dan kebaikan nye untuk masalah sejagat kita.

Korang nak tahu lanjut jangan memalu nak pm ke wasep. Nak order sekali pun boleh. Wasep je saya kat 017.662.2402


yang ni stok kegunaan saya. Untuk perut lapar dan tulang sihat.


dari pagi sampai tengahari selesa je takde rasa lapar. Kerja pun lancar.


Saturday, 14 January 2017

Mi Hailam Sedap Gaya Bebas

Dah lama terpikir nak masak mi hailam ni. Cumanye kadang-kadang bila ada mi, sayur2 tak ada.

Atau ada sayur-sayur, mi tak ada.

Atau ada sayur mi kuning dan sotong udang tapi kerajinan tak adaaaa. :p

Sebetulnya dah ingat2 lupa resepi and step by step masak mi hailam ni. Tapi sebab dah kat dapur and kerajinan yang amat. So jalan sajalah. Kita main campak2 gaya bebas.

Lepas dah masak and makan baru jalan2 pusing2 google intai resepi. Ooo lebih kurang je semua. Hihihi

Tapi kat sini saya share resepi gaya bebas saya la yek. Sebagai kenangan sendiri. Rasanya biasa2 aja. Kalau terdesak boleh je pakai. ^_^

Tadi saya pakai setengah peket je mi kuning.
Sotong kecil2 semangkuk kecil
3 ulas bawang putih
Sos tiram 3 sudu
Kicap lemak manis secukup rasa
Sayuran nye pulak karet, bunga kobis, yang hijau mcm bunga kobis tu apa nama dia..haish boleh blank kejap..sedap sangat kut mi hailam ni tadi.. ^_^ sampai lupa nama makhluk sayur tu...pastu sawi. Hahaha saja nak bagi ratah sayur sebenarnya.

Mula2 tumiskan bawang putih biar wangi,  lepastu masukan sayuran dan sotong..kacau2..masukan sos tiram. Kemudian masukan air sedikit. Masukan mi...kacau sebati..dah didih sikit kuah dia, masukan air bancuhan tepung jagung. Gaul rata and curah kicap sesedap rasa dan mata. Rasakan. Siap.

Oleh kerana nak makan dengan anak2..jadi takde la cili. Tetapi tak pedas tak sedap kan untuk tekak dewasa. So saya ketukan cili padi dan campak selepas cedokan bahagian anak2. Maka sekali masak dapat dua rasa. Jimattt. Hihihi.

Korang kalau nak resepi yang lagi sedap buat sendiri. :p

mi hailam gaya bebas katanye..
hahaha comotnye pic!  :p

Sunday, 8 January 2017

Kebas-Kebas Kaki di Pagi Hari Tiada Lagi Dengan Vivix

Pernah tak bangun pagi, tiba nak pijak kaki ke lantai tu terasa Allah sakitnya. Mencucuk-cucuk. Maca ada jarum.

Atau; kadang-kadang rasa kebas dan asam2.

Haa..pada sesiapa yang pernah atau selalu mengalami keadaan macam tu, jangan bersedih hati.

Jom cuba amalkan minum vivix. InshaAllah berkesan jika kita konsisten minum sesudu sehari.

Jangan biarkan pagi hari kita tu dirosakkan dengan keluhan2 sedih setiap hari.

Jom la beri diri kita peluang untuk lebih sihat. 

Roger akak untuk dapat 2 botol satu makan satu stanby. Kannn

Jom lincah.

017.662.2402
#tsunamishaklee


Sayur Lemak labu!

All times feberet!

Labu
So'on
Santan
Bawang merah *
Bawang putih*
Ikan bilis*
Lada hitam*
Garam
Aji

Kupas n potong labu
Tumbuk bahan bertanda *
Masukan dalam periuk berisi air bersama labu. Tengek atas dapur api sedang. Biar mereneh dan mendidih. Sehingga labu empuk. Kemudian curah santan. Masukan soon. Perasakan garam aji nye. Siap.

Bon apetit.

Rezeki halal ! Lauk yang simple mengenyangkan.

Alhamdulillah. Lepas keinginan nak masak dan makan cendawan sisir ni.

Mi Jonggos!?? Mi sup 'pandai'

Ni lagi satu makanan yang paling rare yang mak suka buat dulu2.
Mudah. Ringkas. Sedap. Mengenyangkan.yang penting  Senangje! :p

Bahan2 asas yang diperlukan
Mi kuning..basuh dahulu
Sawi
Bawang merah
Bawang putih
Ikan bilis
Lada sulah
Garam
Aji
Opsyen dia..daging / ayam/ segala jenis bebola & kek yang digemari. Carrot. Tomato. Atau sesayuran lainnye seperti cauliflower or brokoli.

Tumiskan bawang merah putih and ikan bilis. Dah wangi. Masukan air sebanyak yang dikehendaki. Biar mendidih. Masukan opsyen berasaskan haiwan2. Kemudian opsyen sesayur yang agak keras like carrot tu.. then masukan mi kuning..masukan garam aji lada sulah tu semua dan rasakan. Dah balance sedap ke belum. Tunggu mi masak.. dah siap. Makan dengan sambal kicap.

Bon apetit.

Pecal!

Since mak takde. Seingat saya baru sekali saya buat pecal ni.

Pic bawah ni kuah sambal tu kawan yang beri.

Saya pun dah tak berapa ingat exactly apa bahan2 yang diperlukan untuk buat kuah kacang yang sedap tu.

Antara bahan2 yang diguna
Kacang tanah
Cili padi*
Cili kering*
Bawang merah*
Bawang putih*
Cekur a.k.a kencur
Belacan*
Asam jawa
Garam
Gula
Aji

Kacang tanah digoreng. Kemudian goreng bahan2 bertanda *. Bentang tikar. Kemudian ambil lesung dan susunkan semua bahan2 kat bawah dan duduk bertimpuh ker bersila ke. Dan teruskan kerja2 menumbuk di bawah.. thehehe. Tumbuk semua bagi lumat..kemudian campurkan. Rasakan masin manis pedasnye. Dah siap..bolehlah dicurahkan air panas. Gaul2 dan tentukan kepekatan yang dikehendaki.
Lepastu celur sayur2 pilihan. Jantung pisang. Pucuk ubi. Pucuk betik ke..kangkung. kacang panjang dll yang anda sukaa.
Dan gorengkan tempe tauhu.
Susun sesayuran tu..kemudian tuang kuah. Dah siap. Senangje kan.

Bon apetit.

Shellout!

First time shell out lama dulu ni. Baru tergerak nak share pic.

Takde yang menarik pun. Sekadar melepaskan keinginan. Result? Okay no more  next time. :p

Saturday, 7 January 2017

Quality time. Me time

Hari sabtu yang tenang2 aje.

Berblog walking. Then jumpa blog yang simple tapi sangat menarik bagi saya.

Ala2 boleh gain my knowledge.

Banyak cerita2 menarik dah boleh diambil sebagai ilmu dan panduan.

I just love cara penulis share pengalaman dan feeling dia.

https://mommysheefa.blogspot.my/2016/03/mommy-i-dont-want.html?m=1

Jom baca2.

Friday, 6 January 2017

Kek @ bingka pisang?

Keturunan asal dia kek pisang sebetulnye. Tetapi kejadiannye menjadi bingka pisang. Demikian la.

Kita mampu merancang
hanya tuhan menentukan
tak perlu dikisahkan.

Hihihihi.. saya syak ni telebih pisang. Dalam resepi tu kata 4 biji pisang emas. Tapi hubby letak semangkuk penuh pisang yang ada dalam bekas biru aiskrim nestle tu. Ye sudahlah.

Eh tetapi dari segi bentuk rupa kejadian dan rasanya tersangatlah sedap. Luar kek didalam lembut bingka pisang manis2 lemak berkrim.. hihihi..

Apa2 pun tahniah pada hubby yang semakin rajin mencuba.

Next time kata saya pada hubby, kalau nak buat bingka pisang, buat ikut resepi ayah ni. Sedap. Marbeles.

Sedap. Lembut.

kek yang transfom jadi bingka.

************
makan manis2 jom kawal kesihatan dan paras gula dengan vivix tonic super awesome!!

cuma sesudu sehari untuk pastikan kita sihat secara keseluruhan. sapa taknak kann. :*

Monday, 2 January 2017

Vivix Sebagai Ikhtiar Mengatasi Pelbagai Penyakit

Setiap bulan harga vivix sebotol sama saja

Rm503.50/150ml

Tetapi, jika anda ingin berjimat dan mendapat nilai hebat untuk wang anda. Anda boleh membeli 2 botol Vivix a.k.a Vivix Twin Pack

Pembelian twin pack ini sangat jimat dan benar2 memberi nilai hebat kepada wang anda.

Apa yang anda dapat dengan pembelian twin pack ini?
- Ya.
- Selain 2 botol vivix yang anda beli itu.
- Anda juga dapat berjimat sebanyak hampir rm200.
- Dan; mendapat keahlian percuma bernilai rm69
- serta bonus yang akan dikreditkan ke akaun anda sebanyak rm38

Lihat. Jimat ke jimat!!??

@ Atau untuk bulan january ni ada promosi beli 6 botol dapat 7 botol vivix. Sebotol adalah percuma.

Wow wow wow sangat kan.

Pun lagi jimat. Boleh share dengan kawan-kawan sekerja, officemate, housemate, classmate atau soulmate pun bolehhh.

Sama-sama awet muda sama-sama bergetah begaya. Sweet kann

Vivix boleh diambil untuk ikhtiar pelbagai masalah kesihatan.

@atau juga sesuai diambil sekadar untuk ikhtiar menjaga kecantikan luaran dan dalaman. Hasilnye sangat mengujakan tau.

Sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan adalah lebih baik anda beritahu detail apa sakit anda. Mungkin SID pro anda akan suggest pengambilan vivix berserta set vitamin yang bersesuaian untuk mendapatkan kesan yang lebih signifikan.

Yang benar
Mama iman
017.662.2402

Sunday, 1 January 2017

Happy new year 2017

Semoga lebih baik dah lebih lurus dan kurus!

Lebih nilai wang ringit. Masa. Dan pahala.

Lebih konsisten dan istiqamah.

Moga masa ini pada tahun dpn closing with collagen n vivix. Srsv.

saya pasti boleh!

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu buat semua ibu2 walau dimana saja berada. Nikmati indahnya hari2 sebagai ibu. Hari ibu, semua orang boleh bergembira. Wala...