Monday, 24 October 2016

Bonding 'n' Coaching Time

Demi masa. sesungguhnye manusia sentiasa dalam kerugian.

adik saya singah sekejap on the way dia nak ke ipoh dari pahang. Oleh kerana dah malam tak ada lah masak yang berat2. Tapi rasanya hidangan ni berat dah ni..orang sibuk nak eat clean..tapi kali ni kena 'eat bagi clean' hehehe

walaupun singah sekejap beberapa jam aje.. tapi sempat juga kami bercoaching bisness awesome ni.
sebelum bercoaching tu kita bagi perut selesa dulu. Makan makan dan makan.

Makan. MaKan. Dan makan memang satu kewajipan bagi saya kalau ada adik beradik ke saudara mara singgah. Heaven rasa dapat jamu orang makan.


Coaching yang sekejap tapi memberi seribu keuntungan.


umi ni makan je..tak bagi nuh punn... :p



-----------------------------------------------
korang coaching apa?
oooo coaching bisness shaklee.
:)

Ketupat Sotong Kelantan Style Senangje

Lama betul tak makan ketupat sotong. Minggu sudah encik seben beli sotong cantik2 teringat la nak buat sotong sedap ni..nyum2 .. buat 4 ekor je hahaha..sebab saya sorang je yang suka dan makan hidangan sedap ni. Haih rugi betul sapa tak suka tuh..heeheheh

Senang sangat bahan dia. Boleh juga tengok sini 

Sotong 4 ekor
Beras pulut setegah cawan rendam kejap
Gula melaka seketul kecil dan tambah gula putih sedikit
Santan pekat setengah cawan
Daun pandan sehelai
Garam

1.Mula2 masukan beras pulut dalam sotong anggaran setengah ruang dan sematkan lidi utk tutup.
2. Susun dlm periuk curah santan dan air sedikit bagi sotong tengelam.
3. Masukan gula ...ejas manis dia ikut suka. Masukan sedikit garam untuk balance rasa lemak2. Masukan daun pandan.
4. Tengek atas api sederhana sehingga keupat sotong masak dan kuah menjadi pekat likat. Siap.
Nyam2.. sedap.

ketupat sotong my peberet.




************************************
promo omegaguard masih berlangsung sepanjang bulan oktober 2016 ini beli 6 percuma 1.
 sesuai untuk yang nak mantain berat badan ke..atasi kebas2 kaki tangan ke..atasi kolestrol ke...atasi asthma anak2 ke...moh la grab..berbaloi. roger 0176622402 boleh selit order :)

Thursday, 20 October 2016

Dari blog INI. 
Mama Iman watak utama dalam cerita ini :-)
.
.
.
Ingat lagi, hari pertama saya L.I, kakak saya eksiden. Cuak betul bila balik rumah tak ada orang. Rupanya semua pakat ke hospital.
.
.
Dipendekkan cerita, dia patah kedua2 tangan. Azab betul tengok time tu. Nasib baik ada emak.
.
.
Pendekkan lagi😆
.
.
Rupanya lepas pada tu, tangan dia memang dah tak boleh angkat berat2. Dukung anak pun sakit. Bayangkan dari tahun 2002 zaman remaja purba sampai lah dah beranak pinak 2014 camtu, dia tahan je hidup dalam keadaan tangan lenguh, sakit, nak angkat gayung yang penuh air pun kena guna dua belah tangan.
Hidup berubah bila ada adik yang gila asyik share pasal bitamin kat blog, kat fb. Balik kampung saje tayang2 makan vitamin acah2 lepas sarapan keluar semua botol vitamin😋

Ni lah ostematrix yang menyelamatkan tangan mamaiman

Lepas try OSTEMATRIX, eh serius tangan aku dah tak sakit macam dulu. Eh aku dah boleh mop rumah weh tanpa sakit2 tangan. Memang macam keajaiban apa ni. Yelah dah bertahun2 kot tahan je sakit siap ingat yelah tangan dah pernah patah memang tak sama dah dengan yang asal. Sedih!
Padahal tak cukup kalsium😬😔
Sekarang memang konsisten tak berpaling tadah dah.
Siap try segala macam yang lain untuk kekal sihat. Yelah, nak jaga keluargakan. Mestilah nak sihat cergas sentiasa.
Kawan2 kalau ada masalah lenguh2 ke sakit2 badan tu boleh try ostematrix ni. Memang tak berpaling dah cari yang lain.
Nak cuba?
Mehlah contact Mama Iman :-)

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...