Thursday, 16 February 2017

Atasi Penat Badan Dengan Cara Mudah

Penat letih lesu memang perkara biasa. selepas seharian buat kerja rumah, buat kerja di pejabat, then sambung lagi buat kerja-kerja hakiki sebagai mak orang, bapak orang, anak orang tu semua. hahaha ada ke yang lepas kerja transform jadi benda lain. kekeke

Penat letih lesu tu kalau berterusan dan kita tak ambil peduli boleh jadi hal lain. Ada yang boleh transform jadi hulk pun ye. hahaha ..jadi radio buruk pun ye..asik nak membebel je. yelah dah penat sangat semua serba tak kena.

atau ada yang lebih teruk, sebab dah penat letih lesu sampai dah tak boleh bercakap..jadi senyap terus. terima je apa yang datang. reda katanya..hahaha padahal dah 'kesel yakmat'.

akak yang duduk kat umah ni pun kadang mogok sebab penat. lagi2 ada dua cekedis yang sedang nak membesar dan meneroka dunia persekitaran. Sebelum akak jadi hulk, tak pun radio buruk atau batu bernyawa akak  amalkan siap-siap makan kalsium, vitamin B, Vitamin C, minuman diperkaya dengan 9 asid amino penting and kadang2 topap dengan vivix si tonic ungu.

penat kita, kita yang rasa. jangan buli diri sendiri. Beri la diri tu sesautu yang baik baru boleh beri yang terbaik kepada orang lain.

salam sayam :*

Mama iman
amisah | 017.662.2402

Produk yang akak amalkan untuk pastikan nutrisi lengkap supaya badan tak cepat letih dan lesu.


yang ni walaupun dikenali sebagai set bersalin, tetapi tetap boleh di amalkan sepanjang masa. Kerana ia memang dapat membekalkan nutrisi yang diperlukan badan. Nutrisi yang lengkal dapat mengatasi badan yang penat letih dan lesu. 

salam sayang.

Wednesday, 15 February 2017

Cara mudah kurus hanya dengan tabah konsisten

Salamm

Awak. Awak. awak kat mana? Meh tengok nii.

Kak gojes ni, beliau konsisten makan vitamin shaklee antaranya herb-lax, #alfalfa #lecithin vitamin C, carotomax, #vivix dan beberapa lagi...lepas dah rasa kesan best kat badan.

Hasilnya korang tengokla.. gojes tak henggat.

Kakak gojes ni 2009 berat dia 120kg katanya.
2012 berat 140kg tau anak dua time ni.

Beliau konsisten makan vitamin shaklee dengan buat detoks parasit dengan set detoks parasit shaklee

Hasilnya tadaaaa. Korang tengoklah kegojesan beliau. Melting amatttt.

Apa #detoksparasit ? Haaa bila2 nanti akak kongsikan ye. Kalau nak cepat whatsapps akak 017.662.2402..Laju

Saturday, 11 February 2017

Pengat Labu Sedap Mudah Dan Senangje

Pengat labu kesukaan akak. Senang pun senang. Main campak2 tengek atas dapor. Sekejap je siap. Hihi.

Bahan dia labu, gula melaka, garam secubit, daun pandan sehelai dua, air dan santan. Itu je akak guna. Haa biji sagu sikit a.k.a telo katak. :p

Paling suka letak biji sagu dalam pengat tu. Makan panas-panas. Ooooo sodapp.

Pstt ..kadang-kadang time angin malas akak datang labu tu akak just potong-potong je. Kemudian masak je dengan biji dan kulit-kulit dia sekali. Sedap tau. Tapi sebelum tu basuh dulu bersih-bersih kulit dia la.

Sebenarnya cara ni daripada arwah mak akak lagi dah praktikan.

Eh korang tahu kan biji labu ni sangat bagus sebenarnya. Boleh merangsang interferon semulajadi dalam badan dengan menghalang radikal bebas dan mencegah kanser.

Ok. Lepas ni ada alasan lagi banyak untuk tak buang biji labu tu. Heheheh

Bon apetit

Main campak2 je semua bahan baru tengek atas api lepas tu. Santan last la tapi selepas labu empuk ye sayang2 suma.

Biji labu penuh kebaikan tau!


hasil akak memengat 11 februari 2017. Hahaha saja buh tarikh..nanti2 mesti anak akak teruja bila diaorang baca masa akak dah tak ada..huhuhu

Sunday, 5 February 2017

Cara Meningkatkan Sistem Imun Tubuh Dengan Mudah menggunakan Nutriferon

kalau sebut pasal sistem imun yang lemah saya terus teringat nutriferon dan vitamin C.

kenapa pulak?

kerana, Nutriferon dan vitamin C dapat merangsang sistem imun kita menjadi lebih kuat.

Mengikut kajian kandungan yang terdapat dalam nutriferon iaitu biji labu, bunga safflower, honeysukle jepun dan biji plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh kita. interferon ini ialah zat kimia semulajadi yang dikeluarkan oleh tubuh kita untuk melawan virus.

seterusnya, kenapa kita perlukan sistem imun yang kuat?

kerana persekitaran kita ni sentiasa terdedah dengan beribu-ribu mikrob menyerang kita setiap masa.

macam mana dia serang pulak tu?

melalui pernafasan (sistem hawa dingin, gas buangan,asap, virus diudara dan habuk), bersalaman, sentuhan tangan dengan objek ( perabut, habuk, hama pada pakainan, tempat tidur, peluh, air,)

apabila semua ni  menyerang kita pada satu masa, terutama sekali ketika badan kita lemah dan sel-sel imun kurang maka kita pun mudah lah sekejap2 demam, selsema, flu, batuk, naik alergik, asthma,ekzema, jerawat tu semua pun timbul.

dengan sebab itu, perkuatkan lah sistem imun kita supaya kita tidak mudah mendapat jangkitan.

macammana nak kuatkan sistem imun? ambillah nutriferon. Plus vitamin C. Mudah kan? ^_^

Amisah | 017.662 2402

Cara Memaksimakan Keuntungan Katanya.

Semua orang berbisness tujuan utama mestilah kejar untung. Jumlah kos mestilah lebih rendah dari harga jualan. Kalau jual harga kos atau bawah pada harga kos mana nak dapat untungnye tu.

Antara tips saya untuk maksimakan untung, saya buat aktiviti bisness shaklee ni memang totally berjalan secara online.

So ada beberapa sudut kos dapat saya jimatkan. Saya tak perlu keluarkan 'kos perjalanan' ke HQ untuk ambil stok dan 'kos penghantaran' barang kepada pembeli. Semuanya dilakukan oleh shaklee.

('Kos perjalanan dan kos penghantaran' ni lagi mahal dari kos postage yang kastemer bayar tau. Tol kat jalan tu dah betul la tol. Tapi tol by askar pengiring boleh berhuhu je la weh. :p )

Selain itu, Spend untuk education juga cara berbaloi untuk maksimakan keuntungan. Kita tambah ilmu, betambah lagi banyak peluang untuk meraih keuntungan kita nampak. Bila dah nampak, mudah lah nak kerjakan.

Seterusnya, Dalam bisness shaklee saya ni, kastemer yang bukan ahli diberi harga pasaran. Shaklee dah tetapkan begitu. Bagus Shaklee ni. Kebajikan semua sidnya terjaga. Tiada siapa tertindas.

Masing2 tingal berusaha maksimumkan keuntungan masing2 dengan cara terbaik masing2.

Sementara itu, kepada pengguna yang tengah riki2 harga sid mana yang boleh bagi lagi rendah. Rentikan la buang masa. Baik decide untuk register ahli saja.

Sebabnya kelak, uolls bukan saja dapat beli dengan harga rendah, tetapi bonus cashback pun dapat bila uolls membeli produk dan cukup syarat mata uv untuk melayakkan dapat bonus. Macam beli vivix set dalam dia ada half a dozen. Lebih rm200 bonus cashback menanti.

Lagi satu sebab kenapa baik register ahli ialah, uolls memang akan nak lagi dan lagi dan lagi nanti. Produk shaklee ni produk yang berbicara dengan penggunanya. Lagi konsisten anda gunapakai, lagi terbelai-belai dan lagi teruja anda dibuatnya.

So, for those yang suka maximize pengunaan wang dia, marilah jadi ahli. Be smart and enjoy all the benefit yang tersedia.

Ahaha ni dah sama-sama dapat maksimumkan kuntungan ni both peniaga dan pembeli.

Bagaimana nak register keahlian? Carilah sid shaklee berhampiran anda. Atau pergi sendiri ke mana2 cawangan outlet shaklee.

Atau anda yang membaca ni nak lagi mudah, just pm/whatsapp saya 017.662.2402. Sedia membantu.

-----------------------
Amisah | 017.662.2402
-----------------------
SidPro anda!
Shaklee U5 Shah Alam
#liveamazing
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#pulunese
#ninjas15

Cara Menjemput Rezeki Dengan Mudah Dan Rezeki Tidak Tersangkut

Tersangkut rezeki!
-------------
Banyak sangat ranting di jalanan, perjalanan kita menjadi lambat dan tertangguh. Sebab kita kena berhenti dan buangkan halangan yang terdapat di laluan kita tu. Semua clear barulah lancar dan cepat kita sampai ke distinasi.
-------------

Antara sebab rezeki kita tersangkut ialah kerana kita mungkin

• lupa tanggungjawab, terutamanya keatas kedua ibu bapa.
• kita kedekut mahu bersedekah.
• kita sering merungut dan menyalahkan orang
• bercekau sesama adik beradik
• tidak mencintai kebersihan
• tidak bersungguh melakukan pekerjaan
• Sombong dengan pencipta kita
• malas yang berpanjangan

Seperti ranting yang menghalang perjalanan, Begitulah halnya dengan rezeki kita. Terlalu banyak hal2 yang menganggu perjalanannya, tersangkut la ia menunggu kita bersihkan halangannya.

Maka, untuk melancarkan kembali rezeki kita, wajiblah kita buangkan dulu semua halangan-halangan yang ada dilaluan rezeki tu.

Rezeki tidak pernah salah alamat. Cuma mungkin jalan ke alamat tu jem teruk. So marilah kita sama2 pantau laluan rezeki kita supaya lancar. Jika ada traffik light yang rosak,  jangan bertangguh, lincahlah pergi repair.

Jom konsisten selenggara laluan rezeki kita bagi lancar.

----------------------
Amisah|017.662.2402
----------------------
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#landmarkstudy
#ninjas15
#shakleeshahalam
#vivix

Wednesday, 1 February 2017

Special on February

Pa diaa!??

Nin diaa!!!

Beli satu dapat dua

Beli enam dapat tujuh

Mai mai cheq maii!!

Only on this february kata dia.

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...