Monday, 30 May 2011

mem'biskut'!!!!!

uiks tajuk..cam tak caya jer arini mem'biskut'....tetiba teringat oat yg dibeli time pegnen aritu...mak oi bayak lagi...heheheh nampak sangat tak makan dan tak dimakan...ngapenye...hehehe ntahle tak dapek nak njawapnye...makanye timbul lah idea nak mmejadikannye sesuatu yg tak membazir....apa lagi search ler kt tenet resepi biskut oat...carik yg paling sonang sekali...huhuhu....akhirnye terjumpe blog puncak kasih....heheh tuan belog mintak resepi ekk...mekasih...menjadik mmmbest mmmmmsdap...meh tengok gambar sikit ek...jom2..

nih dia doh nyer...lebur suma bahan ..oat,,gula,,marjerin,,telo,,tepung + baking poder,,,,uli3 smpi jdk camgini
eh ...ada dak nyomel ni...tadi beliau tido. sewaktu aktiviti memproses...:p
eh kuar balik lak doh nih..dah2 lah skali cukup...
huhuhu...milo+oat...minuman ketika berpantang dulu2..sedap jugak
hasil......inilah buskut oat yg sedap tuh..rangup diluar.....sedap dimakan...

Thursday, 26 May 2011

kek pisang :)

dipagi yang sepoi-sepoi ceria ni..tetiba rasa nak mengekek...semalam lepas2 magrib member bg pisang...n labu...emmm.pisang....haaa tetiba bngun pagi terus rasa nk wat kek pisang...
hehehe belek2 buku resepi..camana nk wat kek pisang..malas nk bkk tenet pepagi...tu diaaa senang jer bahan dia...

mari tengok hasil....
erkk ni alien mana lak yg kuor nih..huhuuhu
ni dia...tp bukan ni model utama dia...

haaa inilah yg nak dicatwalk kan benarnye...yummy...best2 jadik2

dan lagi...dia mengcatwalkkan dirinye....nyumm2

Wednesday, 25 May 2011

SYIFAA

rasanye mcm semalam baru kuar spital bsalinkan dak nyomel nih
tiba2 dah menyelor satu rumah..tolong mama mob umah kan syg...heheheh
dah mcm bungkus belacan suma baju adik.....
ayah o ayah jom bli baju baru!

antara port yg paling suka dia tuju
balik2 kesitu jugak yg dia tuju
cak.....baaaaa
caaaaakkkkkkk
baaaaaaaaaaaaa
sayang adik.

Thursday, 19 May 2011

BUKU!

Setelah bekurun lama tak membeli buku sendiri (minguan wanita tu en huby yg belikan :p) inilah buku yg dibeli...bli pulak on9....suka? pejam mata sajalah


kulit depan!
antara isi kandungan
lagi.....ada beberapa lagi gambo yg diuplod..tapi tedelete...adoyai dah lah nak uplod sikit punya mkn masa..delete kemain saknyuk jer...kuar pulak jawa aku :P

Wednesday, 11 May 2011

lagi mengekek


hehe memula tayang dak nyomel nih duluh ekkk





alhamdulilah..mengekek..menjadi..mmmbest ...
selalu2 dok jengah2 blog bloger2 masak2 tu..teutama blog cmg, semanisgula, kzu, dan ramai lg...geram jer tgk diorg buat apa ajer suma menjadik...
tapi..hhahhaa setakat tengok tak buat memang tak menjadik2 kannn..
cer try mesti jadik juge kot..even bantat dsb.
tp harini kek yg sy buat ni resepi bantai sendirik...dulu2 jaman memuda slalu gak mengekek..wlaupun bnyk yng tak menjadiknye..tp bolehlaaa...cuma tak ada blog yg nk diuplodkan hasilnye...kalau time tu dah ada blog cengini agaknye dah beriban yg diuplod...AGAKNYE..laa

resepinye..
gule main agak2 jer tuang gitu2..1 cwn kengkononnye
majerin main senduk jer ..1 seduk la td
telo 2 biji
baking powder ujung sudu makan
tepung gandum 2 cawan ala2 manja letaknye

caranye..
gula nan majerin tu gaul gune mixer yg huby belikan tuh..dah gebu masukan telo
pastu dah sebati masukan pulak tpg yg dah ayak ngan baking powder td..

sblum tuh dah panaskan oven dah...siap ngan syfa nangis lagi...(syfa demam lak time nih)
tuangkan dlm loyang yg dah lencer ngan minyak makan jer :p
pah bako dgn suhu 180c ...hahaha skali tu ltak time sampai 50 min...
bedesing jer idung...tgk2 kuih dah dkt angus....hehehe sib baik tak tgu smpi timer dia berdentig ..kalau tak mau mkn kek krak..:p

* eh luper ada letak esen pandan sket dlm kek tuh..nak buh pewarna ijo..tp mls lah nak gaul..lagi pulak dak syfa dah merengek2...lalalala sian anak mama...

Monday, 9 May 2011

amik dr cmg blog.....

Friday, 6 May 2011

xtvt




org x dek keja punye keje

mengekek ler kengkononnye...


apasal kuar dak nyomel nih!


huh telebih tepung plak!

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...