Sunday, 31 August 2014

Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee

Orang muda zaman sekarang sungguh beruntung...dari pelbagai segi untungnye. Pelaburan generasi nenek moyang..cucu cicit menuainye...itulah yang dipanggil kemajuan teknologi..hahaha apalah kaitannya dengan set bersalin shaklee.

Yerlah dulu dulu kalau sebut berpantang mesti penuh dengan herba herba dan pelbagai rempah ratus buat ramuan jamu. Masuk dalam rumah pun dah tahu ada orang berpantang dan ada baby syomel2 ♡♡♡

Zaman teknologi ni..segalanye mudah dah dipermudahkan..takde dah lagi bauan bauan rempah menusuk ..segalanye nyaman..hinsh hinsh..manginye..;) ...unless memang pilih untuk merasai pengalaman bertradisional. Pun tak salah..yang nak bertradisional ..tradisionallah..yang nak berteknologi..nah..layan set bersalin shaklee ni..

image

KANDUNGAN SET ASAS BERSALIN

1. Vitalea:
Pil mutivitamin Vitalea ini membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan manusia.
Zat besi yang terkandung dalam pil ini penting untuk menghasilkan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin.

2. B Complex:
B Complex bertindak sebagai penenang dan boleh mengelakkan berlakunya meroyan pada ibu yang sedang berpantang.
Menukarkan makanan kepada tenaga dan juga meningkatkan pembentukkan sel darah merah.
Ini menyebabkan ibu berpantang mempunyai lebih tenaga dan kurang letih.
Membantu memelihara kulit dari dalam (penting untuk kecantikan).

3. Vitamin C:
Penting untuk penyembuhan luka jahitan dan membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.
Ianya juga dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.

4. Zink:
Sangat penting untuk membaiki luka jahitan dan luka dalaman.
Mampu mengatasi masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.

Dengan penambahan 2 lagi produk untuk transform ke Set Bersalin Premium

5. ESP Shaklee:
diperbuat daripada non-GMO soy protein mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Sesuai untuk ibu selepas bersalin, protein membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsonia dan tekanan. Tubuh sangat memerlukan protein bagi merangsang selera makan bagi ibu yang tiada selera, meningkatkan tenaga sekiranya mengalami anemia, tekanan darah rendah, masalah tidur, badan letih dan lesu dan juga depresi.
Protein mempertingkatkan pemulihan luka dan parut dengan membina sel-sel yang baru dan juga membantu para ibu yang mengalami keguguran rambut kerana pertumbuhan rambut yang sihat memerlukan protein.

Pengambilan ESP Shaklee bersama ostematrix membantu dalam penyerapan kalsium dan juga menguatkan tisu-tisu penghubung.

6. Ostematrix :
Kandungan nutrien kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, baik mengelakkan kekejangan dan kebas. Juga bagus untuk ibu yang tidak minum susu boleh gantikan Ostematrix untuk dapatkan kalsium.

image

mengikut perkongsian pengalaman individu yang telah mengunakannye ia sangat owesome...

Set bersalin shaklee ni memang sesuailah untuk yang tak mampu menelan bancuhan jamu kelat kelat pahit tu...(teringat pulak kali petama telan jamu semasa berpantang..bekerut2 muka tahan 'kesedapannye' ..hehehe..). Daripada 6 jenis makanan kesihatan tambahan ni..5 tersedia dalam bentuk kapsul bersaiz mampu telan punya ;p..satu saja istimewa bebentuk serbuk, ESP tu lah ..itupun dijamin senyum saja time nak meminumnya.

hahaha adik i pun dah try test...memang torbaikkk katanya...pengalaman tengok adik i berpantang anak sulung...siannn sampai vibrated badan dio..ahaks..ampun makni

...apalagi ..dah tahu benda baik, maka saya kongsikanlah..moga manfaat buat semua.

SELAMAT BERPANTANG ;)

No comments:

Post a Comment

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu buat semua ibu2 walau dimana saja berada. Nikmati indahnya hari2 sebagai ibu. Hari ibu, semua orang boleh bergembira. Wala...