Friday, 26 September 2014

Segmen The Kufazuke Show: Ini Adalah Aku!

image

The Kufazuke Show

Assalam...
Saja menyahut cabaran kufaz...
Kawan kawan yang nak join boleh la gi link atas tu.. the kufazuke show tuh..
..jom ramai2 sahut cabaran..
.erkk saya chop hadiah no 2 tau....lately ni tangan2 yang patah ni rasa sakit n sengal2.(saja bold bg kufaz nampak)..overdose wat kija ke hapa ni...sayang bulih ker i isi form cuti wat homework... ihihihihi bulih ker sayanggggg..ehehehe

Inilah barisan kita...lalalalalala...

Bismillahirohmannirrohim... dengan nama Allah yang maha pemurah dan maha mengasihani ...
Segala puji bagi Allah..tuhan Semesta alam..maha pemurah lagi maha penyanyang yang menguasai hari pembalasannnn...hanya kepada mu kami memuja mu..hanya kepadamu kami mohon pertolongann...
Tunjukilah kami jalan yang lurus..iaitu jalan orang orang yang kau kurniakan nikmat kepada mereka...
Dan bukan jalan orang yang kau murkai dan bukan pula jalan mereka yang sesat....

Terngiang dengar anak2 asik menyanyiii..

Erk kaitannn...

Saja nak show off..bluekkk

Okiey nak sambung jawap soklan kufaz...(sedap pulak nama kufaz ni...emm next baby la..bulih kut)

- Jika anda punyai sejuta ringgit, apakah anda akan buat dengan duit tersebut?

SEJUTA!!!!!
hui tak pernah termimpi ada RM1,000,000.00 dalam simpanan....tapi ..hehe pernah berangan jika dan hanya jika ada rm1juta..

Petama tama skali memang nak pergi haji lah..
Kedua nak derma rm100 ke setiap rumah anak yatim (erk rm100 jer...yer..tp setiap rumah anak yatim satu Malaysia ni...alahai ni kan hanya jika kan ..agak2 rumah anak yatim ada berapa kat Malaysia ni (Kufaz cer wat segmen baru pasal tuh)..dont border ler...;p)
Ketiga..erk..ada ketiga ker..cukup ker rm1juta td nak derma ke setiap rumah anak yatim kt malaysia ni tadi...lalalala

- Apakah anda akan buat apabila dalam keadaan stress atau sedih?

Selalunye ..dulu2 sebelum sampai tarikh 3hb Februari 2014 saya akan call dan bergayut dengan mak mengadu..lepas dengar tazkirah baru wat benda benda lain..ikut apa yang mak sarankan...tp lepas tarikh tu...terus gi bilik air amik wuduk n bentang sejadah..ngadu terus direct dengan Allah. Ampunkan aku ya Allah.

- Apakah memori paling indah anda ada bersama ibu/bapa/famili anda?

Semua!!!!..seumur hidup mak dan abah semuanye adalah kenangan terindah!!!

Apabila sudah bekeluarga ni..semua yang dah berlaku bila dikenang2 semuanye indah2 belaka..tengok anak main pondok2 pun indahnyeee

image

...orait...hopefully dah jawap kesemua soalan dalam
Segmen Kufazuke Show: Ini Adalah Aku

Yg like2 tu done already..

Jom2 kita ramai2 berebut hadiah segmen ni...berbaloi baloiiiii


******
Sy chop hadiah no 2 tau...;p





4 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih..tengkiu..syukur Alhamdulilah...baru cek..tak habis senyum lagi nih..

      Delete
  2. Asalam..chop yang mengena..tahniah mama'snia..

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-kufazuke-show-ini-adalah-aku.html

    ReplyDelete

Salam Ogos : Projek Makan Sihat

Alhamdulillah ogos sudah. Rasa sekejap je dah masuk separuh tahun. Lepas raya ni terasa berat sangat nak bawa badan. Maklumlah sebulan raya...