Tuesday, 21 October 2014

Cabaran day#4 : Vitamin Shaklee Kegemaran Saya.!?

Tajuk ni soalan ker.??? Penyataan. Atau penegasan!!

Vitamin kegemaran??..

Okey kalau nak cerita kegemaran.. saya gemar makan..erk...
Kalau vitamin kegemaran????
vitamin shaklee kegemaran saya.

Ok itu satu jawapan.

image

Saya dah makan beberapa vitamin. Dari beberapa tajuk..hehehe..jenama.
Kenapa saya pilih shaklee.
Saya tak pilih pun ..dia yang datang pada saya..boleh gitu...tapi yang lain pun datang juga..tapi kenapa shaklee punya..
Kenapa tak consume tajuk  'a',  'b', 'c' atau kenapa tak ambil jenama 'z' 'y' atau 'x'..kenapa..

Okey. Okey. Okey.
Begini cerita dia. Pada zaman dahulu once upon a time
Saya diperkenalkan...kemudian diberi maklumat butir2 diri dan latarbelakang shaklee...saya di update tentang sosialnye.. kemudian saya disogok dengan bukti2 dari sumber2 yang sahih yang terlalu bagus dan rugi kalau tidak mempercayai...jadi saya terpaksa percaya...
..haa gitewww

image

Saya menyusukan si kecil atas ni ..30 Nov ni genaplah 2 tahun..direct bf..huhuhu kerana saya wahm...jadi saya jarang mengepam ...tak ada buat stok pun..dak kecik comei tu tak mahu pun minum yang dah stok..nak yang fresh jugak...awal2 dulu macam2 makanan yang boleh menambah susu saya makan...lobak putih..sawi..peria..ulam ulaman...apa saja lah yang boleh menambah dan men'enrich'kan susu semua saya bedal...ngeee ..demiii

At the end..terasa nak kurus & meringankan badan sikit...nak diet lah kunun...baru setengah hari dah laparrrr..tak boleh blah langsung...cuba satu jenama 'h'..susu jd kurang pulak...alamak..dan dan stop..

Saya pun cubalah makan yang kat gambar bawah ni

image

Orait..tak sampai semiggu kut...biologi tarmos jadik berat semula...kelam kabut baby comel nak menelan..belumba2 susu menerjah anak tekak....
At the same time...mana plak tali pinggang sang mama ni...awat longgar plak jeans ni...uiks...biar betik...selesa jer blouse & kurungs suma ni apa ke hal ni...
Haaaaa tu dia nak habarq mai..kebaikan dan manfaat alfalfa shaklee telah menghantui diriku...rerupanye.
Cek cek lagi...lawas cantik saja..takdelah menaun duk bilik termonung
......
begitulah
Dan seterusnye apabila ada keperluan, peluang yang baik dan keemasan terus grab & consume yang lelainnye

image

Kenapa tak ambil makanan sunah saja ..lagi banyak vitamin..pahala lagi!...okey..sila study...dalam produk shaklee ni pun ada terkandung ramuan2 makanan sunah.

Eh tajuk tadi apa atas tu..vitamin shaklee kegemaran saya!?.
Yang memberi manfaat saya gemar la. ngeee

Jom sembang Shaklee 0176622402
Bulih tanya macam2 & share manfaat...
Barang baik kongsi bersama.


2 comments:

  1. Shaklee mmg terbaik! Hihi. Jemput ke blog saya.http://lineyghazali.blogspot.com

    ReplyDelete

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu buat semua ibu2 walau dimana saja berada. Nikmati indahnya hari2 sebagai ibu. Hari ibu, semua orang boleh bergembira. Wala...