Saturday, 20 September 2014

LIEBSTER AWARD!

LIEBSTER AWARD!
First time kena tag ni! Adehhh gementar ni..gimana mau reaksen ini...gulp ada ker word 'reaksen'.. agagaga..anyway thanks to Rosmiza Binti Ali , sudi tag untuk segmen LIEBSTER AWARD ni.

image

Bersyarat2 bagai pulak ni..eheheh
jom chekedaut apa dia syarat2 LIEBSTER AWARD ni;

Syarat2
1. Nyatakan blogger yang telah mencalonkan anda untuk menerima LIEBSTER AWARD dengan backlink ke blog mereka. (Ok yang ni dah wat kat atas tuh)

2. Jawab 11 soalan yang ditanya. (Kalau soklan bocor ni ..kena ulang semula ..memang menaya nih!!)

3. Calonkan 11 blogger lain. (Allah...sapa nak ku jadikan mangsa keadaan nih)

4. Hasilkan 11 soalan untuk dijawab oleh 11 blogger yang terpilih. (Yang ni leh cek kat bawah karang)

5. Maklumkan rakan blogger bahawa dia menerima LIEBSTER AWARD ini. (Liebster award ni bersyarat..dah tu pulak kenalah bagi isyarat..tidak kalu takdok la dipanggil liebster award kut ..:p)

Jom intai soklan2 yang cik puan Rosmiza Binti Ali ajukan pada blogger2 pilihan hati beliau nih..(tengkiu2 pick me from the million list...... terharu sob sob sob)

Apakah Perasaan Anda Apabila Di Nominate Untuk Menerima LIEBSTER AWARD?
Terkejut..tak sangka..happy..thanks a lot..

Pendapat Anda Tentang LIEBSTER AWARD?
Bagus jugak liebster award ni ..dapat membantu blogger yang baru nak mula berblog ..dan juga blogger lama yang terkantoi tak update2 blog cam saya nih..lol

Port/Tempat Paling Santai Untuk Berblog?
Kalau saya tak kira tempat...kat meja makan..sambil tengok tv..sedang2 bf baby pun jadik kalau ada idea...biasanye bila anak2 dah tidur barulah santai nak berblog....tapi time tu mata pun dah santai2 nak terkatup..;p

Definisi Santai Bagi Anda?
Santai= relax tanpa ganguan..aku dan diriku.

Antara Korea & Jepun, Mana Satu Pilihan Percutian Anda? Kenapa?
Saya teringin nak ke Korea nak pergi pulau Jeju yang macam best dalam cerita korea tu..dan nak rasa kimci original korea...pernah beli kimci buatan malaysia...tapi tak dapat ubati keinginan nak rasa kimci korea...yang macam sedap sangat aktor korea makan dalam drama tu..gitew..

Aaaa.. tapi saya nak g Jepun jugak nak tengok tempat Rhu Watanabe yang dalam buku cerita..Hatiku Di Harajuku tuh.. tulisan Ramlee Awang Murshid..tu..

Apa Pandangan Anda Tentang Seorang Fulltime Blogger?
Sangat respek dengan blogger fultime yang dapat hasil ribu riban..mereka memang sangat owesome dalam me'manage' diri dan life.

Antara Shopping & Menonton Wayang, Yang Mana Satu Jadi Pilihan? Kenapa?
Aaa ..dua dua bukan pilihan..saya tak suka shoping..menonton pun tidak...saya suka tanam2 pokok..cuba2 resepi...duduk2 tepi pantai or taman2 menghirup udara nyaman..yer itulah yang saya pilih..

Perkara Wajib Yang Anda Mesti Buat Sebelum Tidur?
Cek pintu dah kunci ke belum dan matikan lampu yang tak bertugas waktu tidur.

Perkara Pertama Yang Anda Buat Selepas bangun Tidur?
Masak air

Nyatakan Ciri2 Blog Yang Anda Suka Baca.
Blog yang santai gaya tulisannye..
tidak terlalu rude
Tidak terlalu skema
Otherwise i blasah jer baca asal menarik and ada informasi yang i cari..:p

Pendapat Anda Tentang Blog Ini?
Blog Rosmiza ni memang sempoi gaya tulisan..n cara penyampaian pun best...toceh toceh..pilih saya untuk list liebster award ni..♡♡♡

Ok sekarang kena sedia 11 soalan untuk 11 blogger yang bakal saya tag...soalan mudah jer...sambil senyum2 pun boleh jawap..

1. Perkenalkan diri anda..
2. Apa aktiviti yang paling anda sukai selain berblog?
3. Apa yang anda suka tentang diri anda?
4. Keluarga dan teman..yang mana keutamaan?
5. Ibu dan ayah..siapa anda paling rapat dengan?
6. Bila Saat yang anda idamkan?
7. 2 perkataan tentang kehidupan anda..
8. Apa Drama tv yang pernah anda tonton dan paling meningalkan kesan dalam hati?
9. Blog yang tak pernah anda miss baca setiap entri? Kenapa?
10. Sila list 2 blog yang patut saya follow..
11. Apa istimewa blog tersebut?

Aaa tu dia soalan yang mudah lagi kacang untuk mereka yang terpilih...

Mari kita tengok siapa yang kena...

1. http://cikmatahariku.blogspot.com/?m=1

2. http://mizzamni.blogspot.com/?m=1

3. http://yatiadam.com

4. http://cikna136.blogspot.com/?m=1

5. http://www.dianarashid.com/?m=1

6. http://farhanazafirah.blogspot.com/?m=1

7. http://meowmeow-hitam.blogspot.com/?m=1

8. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/?m=1

9. http://izatie91.blogspot.com/?m=1

10. http://win-macam-macam.blogspot.com/?m=1

11. http://akusukatulisblog.blogspot.com/?m=1

Kepada tuan blog yang tertag ni.. selamat mengenalpasti blog anda...selamat ber Liebster Award.

****Aaa da jawap soklan nanti link ke komen ler..nak intai jawapan kome suma..;p

10 comments:

  1. Murni singgah sini :)

    http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/09/program-digital-marketing-uitm-arau.html

    ReplyDelete
  2. bestkan kak kalau dapat pergi pulau Jeju.. hihi

    ReplyDelete
  3. aisya dah update dia jodohku part 6 .. jemput baca ya http://aisyaieyka.blogspot.com/2014/09/dia-jodohku

    ReplyDelete
  4. salam balas kunjungan.. wow ada award2 yaaa ^^

    ReplyDelete
  5. saya ada kena tag gak Liebster Award ni tapi tak wat lagi...hehehe

    ReplyDelete
  6. salam ....
    thanks untuk tagnya :-

    http://macam-macam-win.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  7. As salam sis. Thanks sudi tag kita. Ada kelapangan nnt saya buat yerp ☺

    ReplyDelete

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...