Friday, 6 January 2017

Kek @ bingka pisang?

Keturunan asal dia kek pisang sebetulnye. Tetapi kejadiannye menjadi bingka pisang. Demikian la.

Kita mampu merancang
hanya tuhan menentukan
tak perlu dikisahkan.

Hihihihi.. saya syak ni telebih pisang. Dalam resepi tu kata 4 biji pisang emas. Tapi hubby letak semangkuk penuh pisang yang ada dalam bekas biru aiskrim nestle tu. Ye sudahlah.

Eh tetapi dari segi bentuk rupa kejadian dan rasanya tersangatlah sedap. Luar kek didalam lembut bingka pisang manis2 lemak berkrim.. hihihi..

Apa2 pun tahniah pada hubby yang semakin rajin mencuba.

Next time kata saya pada hubby, kalau nak buat bingka pisang, buat ikut resepi ayah ni. Sedap. Marbeles.

Sedap. Lembut.

kek yang transfom jadi bingka.

************
makan manis2 jom kawal kesihatan dan paras gula dengan vivix tonic super awesome!!

cuma sesudu sehari untuk pastikan kita sihat secara keseluruhan. sapa taknak kann. :*

No comments:

Post a Comment

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...