Sunday, 8 January 2017

Mi Jonggos!?? Mi sup 'pandai'

Ni lagi satu makanan yang paling rare yang mak suka buat dulu2.
Mudah. Ringkas. Sedap. Mengenyangkan.yang penting  Senangje! :p

Bahan2 asas yang diperlukan
Mi kuning..basuh dahulu
Sawi
Bawang merah
Bawang putih
Ikan bilis
Lada sulah
Garam
Aji
Opsyen dia..daging / ayam/ segala jenis bebola & kek yang digemari. Carrot. Tomato. Atau sesayuran lainnye seperti cauliflower or brokoli.

Tumiskan bawang merah putih and ikan bilis. Dah wangi. Masukan air sebanyak yang dikehendaki. Biar mendidih. Masukan opsyen berasaskan haiwan2. Kemudian opsyen sesayur yang agak keras like carrot tu.. then masukan mi kuning..masukan garam aji lada sulah tu semua dan rasakan. Dah balance sedap ke belum. Tunggu mi masak.. dah siap. Makan dengan sambal kicap.

Bon apetit.

No comments:

Post a Comment

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu buat semua ibu2 walau dimana saja berada. Nikmati indahnya hari2 sebagai ibu. Hari ibu, semua orang boleh bergembira. Wala...