Thursday, 11 September 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger !

Impian Ku, Seorang Blogger !!!!

image

Selalu baca je blog en ben...sesekali tingal komen ...aaaaa..tu pun tak tau ada publish ke takde publish tu komen ..;p

Arahan en ben untuk  ikut serta bersegmen pun cam senang jer.. tegerak pulak nak bersegmen sekali ...eden toray yo.

1. No satu punya arahan dah buat kat atas tu..copy header katanye...

2. No dua en ben suh 'Ceritakan serba sedikit latar belakang korang, secara ringkas'. Kalau latar belakang secara ringkas bunyi nye begini..

" seorang wife, mama kepada 2 puteri, menjana pendapatan dari rumah.."

3. No tiga en ben suh 'Ceritakan juga kelebihan blog korang ! Kenapa blog korang patut jadi pilihan rakan pembaca ! Ahaaa… Jangan panjang panjang yer'..
suh cerita tapi jangan panjang2, camane nak bagi pendek ni..so begini sajalah bunyiknye..

" Sendiri pun tak tau apa kelebihan blog. Boleh gitu...tetapi pada yang nak cari resepi ringkas dan mudah bolehlah scrol2 sikit..kalau nak tahu produk shaklee bulih gak intai2 sikit sini...asas saja pun..ahahaha..pensan.."

4. No empat en ben suh 'Bagitau pada rakan pembaca , apa impian korang bila jadi blogger ni.. Kot la nak dapat handphone percuma ke.. Gi melancong percuma ke.. Jadi retis ke.. Haaa.. cer citer , cer citer…'
Suh cerita impian...impian yer...impian...kalau impian

"Impian .....berbelog ni tujuan asalnye dulu nak share resepi n cerita dengan siblings jer..hari berganti hari tahun berganti tahun..persekitaran berubah..tujuan asal blog pun berubah....ahahaha tu yang bulih terbit cerita shaklee sikit2...impian ea..impian..kalau impian..gi melancong best jugak...jadik retis..takdok dalam senarai lansung...dapat handphone..whoaaa syok gak klu dapat tu...tapi untuk impian jangka pendek ni..impian saya ialah untuk terpilih dalam segmen ben ashaari..impianku sebagai blogger!!!...aaa tulah impian saya."

5. Ke lima en ben suh 'Submit entri korang dan copy pastekan link entri tu , di ruangan komen ni ..' ok baik saya buat ye...

Saya dah buat ye. :D

Ada yg nak ikut join ker..klik segmen ben ashaari ni.

28 comments:

  1. Salam Kenal! Selamat Berblogging, Chaiyok!

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen ..All The Best

    ReplyDelete
  3. semoga sukses sebagai blogger.. Salam kenal dari alin :)

    http://alindanblog.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  4. mula2 nk share ngan fmly members, lama-lama berblogging ni kita akan rasa nak share info pd org lain juga...semoga terus mmberi manfaat utk kebaikan bersama :-)

    ReplyDelete
  5. Salam kenal, singgah dari segmen yg sama :)


    http://rusukiri.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  6. As-Salam dari HASRULHASSAN.COM.

    Semoga tercapai impian sebagai seorang blogger. Didoakan segala kebaikan .... teruskan usaha dan elakkan diri dari mengalah ...

    Perjalanan masih jauh untuk berjaya.

    In Sha Allah. Boleh punyalah!

    ReplyDelete
  7. Ros singgah sini dari segmen yg sama :) done follow, #11
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  8. salam kenal.. happy blogging.. :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan,happy blogging ! :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^
    http://www.errakyra.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impianku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Ooooo ada resepi,bleh godek ni hehhehe...salam kenal dr segmen juga ...

    ReplyDelete
  12. salam kenal, semoga apa yang diimpikan menjadi realiti..

    www.mamaniza.com

    ReplyDelete
  13. Ada resipi eh...boleh suruh mak try nanti hehe..follow sini...

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  16. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  17. Semoga impian akan tercapai dengan segala usaha yang ada, insyaallah akan berjaya :)

    Semoga Segmen Impianku Sebagai Seorang Blogger Memberi Manfaat buat Anda..
    Sekarang kita sudah boleh memulakan langkah, menuju kepada impian. InsyaAllah. - www.kizmyself.com -

    ReplyDelete
  18. Datang dari segmen tokey yang sama..selamat berkenalan.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  19. Semoga impian menjadi kenyataan... ^^ Walau tak join, tetap datang singgah dan terus FOLO sini 17...Weeee jom ke blog www.dayangdeno.com ..? :)

    www.dayangdeno.com

    ReplyDelete
  20. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  21. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah....
    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  22. Salam perkenalan ...
    Blh intai2 resepi kt sini ye..
    Gud luck!
    sy dh follow sini, jemput ke blog saya..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  24. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...