Monday, 16 January 2017

Cara Mudah Atasi Masalah Gastrik Plus Kesihatan Yang Pelbagai.

Hidup kita ni memang penuh masalah. Masalah kecik ke masalah besar ke. Semua masalah.

Dan jangan lah over risau. Sebab setiap semua masalah tu mesti didatangkan dengan penyelesaiannye sekali. Allah maha baik. Cuma cepat atau lambat je kita nak jumpa dengan jalan penyelesaian tu. So jangan lupa berdoa setiap masa. Mohon petunjuk dari Nya.

Kat sini saya ada nak bagitahu sikit salah satu cara untuk pengidap gastrik. Ada satu produk yang korang boleh ambil dan gunapakai bila korang ada masalah pagi2 tak sempat sarapan dan sadisnya korang ada pulak gastrik.

Memang masalah sungguh kan. Nak nak pulak korang banyak kerja dan tetiba tebizi sangat ada mesyuarat. Menangis tak belagu.

So sebelum semua tu menghantui sepanjang hidup, ada baiknye korang amalkan minum ESP shaklee setiap pagi sebagai sarapan memulakan hari.

Esp ni memang best. Dia memberi rasa kenyang dan bekalkan tenaga bepanjangan.

So kalau korang ada gastrik dapatlah elakkan kena attack time bizi tu.

Eh semalam..saya ikuti seminar satu hari dari pagi sampai petang kat tech mahendra cyberjaya tu.

Punyalah kelamkabut pagi semalam..cuma sempat minum ESP bancuh dengan kolagen (kolagen tu saja bagi tambah sebab tengah berusaha nak baiki tulang and sendi). Dari pagi tu nak sampai tengahari kul 12.45 tu tak terasa pun lapar or nak kudap-kudap apa2. Tau2 dah tengahari nak lunch dah.

So korang yang bizi tu boleh minum ESP untuk kekalkan tenaga time bizi kat tepat keja.

Ni saya senaraikan sikit Kebaikan dan Kelebihan ESP untuk korang baca dan hayati. Theheheh. Tak rugi membaca. Janji.

Kebaikan and kelebihan mengamalkan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 

16. Bertindak sebagai antioksidan, 

17. Menguatkan sistem imun tubuh, 

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 

19. Memelihara kesihatan jantung 

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 

24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 

25. Mencegah osteoporosis

  26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

  28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

Bapak banyak fungsi, kelebihan dan kebaikan nye untuk masalah sejagat kita.

Korang nak tahu lanjut jangan memalu nak pm ke wasep. Nak order sekali pun boleh. Wasep je saya kat 017.662.2402


yang ni stok kegunaan saya. Untuk perut lapar dan tulang sihat.


dari pagi sampai tengahari selesa je takde rasa lapar. Kerja pun lancar.


No comments:

Post a Comment

Kek Minyak Mudah dengan Noxxa

Tengok 'hantaran' kek minyak by mamamia2 kat pesbuk nampak sedap sangat. Teruja nak cuba juga. Maka dengan gigih semalam buat juga ...